Volg jij een technische studie? Grijp nu je kans en kom relevante werkervaring op doen bij toonaangevende bedrijven in de voeding-, energie-, chemie- en maakindustrie van Noord-Nederland. Samen met een studententeam werk je aan projecten op het gebied van data, onderhoud, planning, logistiek en procesverbeteringen. 

Benieuwd bij welke bedrijven de #DTB’ers werkzaam zijn? Hieronder zetten we een aantal op een rijtje. 

Waterbedrijf Groningen

Bij Waterbedrijf Groningen brengt een team van zes studenten alle Asset Data op orde. Ze gaan alle installaties in provincie Groningen langs en houden complete fieldchecks. Met P&ID en camera gaan de studenten de installaties in en checken alle onderdelen. Het resultaat is een onderhoudbeheersysteem met valide Asset Data en accurate P&ID’s.

RWE

Bij RWE werken vier studenten via de scrum methode aan allerlei opdrachten op het gebied van data validatie. Belangrijke taken zijn het op orde brengen van documentatie, enquêtes houden en rapportages bijhouden. 

Friesland Campina

#DTB studenten zijn werkzaam op vier locaties van Friesland Campina. Hier maken zij de documentatie compleet. Ze controleren P&ID’s in het veld en verbeteren de bibliotheek en boomstructuur door het toewijzen van functies en locaties. De verbeterde data zorgt voor meer informatie en dit leidt tot verbetering en kostenverlaging.

VDL Wientjes

Bij VDL Wientjes hebben studenten het gehele productie proces onder de loep genomen. Hier is een uitgebreid adviesrapport uitgekomen, waarin de studenten uitleggen op welke vlakken winst behaald kan worden, om zo het productieproces efficiënter in te richten. 

M&G Group

M&G Group is een producent van rookgasafvoer- en luchtdistributiesystemen. De studenten zijn hier onderdeel van de afdeling planning. Zij achterhalen voor foutieve of vertraagde orders waar het misloopt en hoe dit opgelost kan worden. Deze opdracht richt zich dus op logistiek, communicatie en proces optimalisatie. 

Intergas

Intergas is een producent van CV ketels. De studenten houden zich bezig met het retourenproces. De verwerking hiervan gaat op dit moment grotendeels handmatig. De studenten werken de achterstand weg en onderzoeken hoe dit proces verbeterd kan worden. 

Wil jij ook bij een van deze bedrijven aan de slag? Check dan de pagina Werken bij #DTB en ontdek hoe je kunt solliciteren. Is er een organisatie die jij interessant vindt maar die niet in dit rijtje staat? Laat het ons weten! Stuur een mailtje naar recruitment@maaktechniek.nl. Wie weet zit de organisatie wel in ons netwerk en anders zorgen we daarvoor. 

Deze studies zijn vertegenwoordigt binnen #DTB:

Technische Bedrijfskunde
Chemische Technologie
Werktuigbouwkunde
Supply Chain Management
Elektrotechniek / Mechatronica

Over

Lees hier waarom en hoe we #DTB opgestart hebben.

Voor bedrijven

Geen student, maar wel op zoek naar één? Ga dan naar de bedrijven pagina.

Werken bij #DTB

Check hier hoe je kunt solliciteren.

Berichten

Hier vind je alle nieuwtjes en stellen we regelmatig een DTB'er voor.