Kies jij voor een technische bijbaan?

Voor studenten in Groningen zijn vele opties voor een bijbaan of parttime job. Maar vacatures die aansluiten op jouw technische studie? Die zijn moeilijker te vinden. Met De Technische Bijbaan werken wij aan meer relevante bijbanen op het gebied van techniek, duurzaamheid en innovaties in Noord-Nederland. 

Uit onderzoek blijkt dat afgestudeerden die tijdens hun afstudeerjaar een bijbaan in een relevante sector hebben gehad, structureel 5 procent meer verdienen dan afgestudeerden zonder dergelijke bijbaan. Niet verkeerd, vinden wij! Maar ook tijdens je studie komen extra inkomsten goed van pas, dus veel studenten kiezen ervoor ook een aantal uren per week te werken. 

Is geld de enige motivatie, dan kun je natuurlijk in elke willekeurige horecatent of supermarkt aan de slag. Maar zie jij werken ook als een kans om veel te leren en je CV te vullen, dan is een relevante bijbaan de betere keuze. 

Doe jij een technische studie? Of heb je vooral interesse in techniek, innovatie en duurzaamheid? Dan is de kans groot dat de technische bijbaan leuke projecten voor jou heeft. 

Voor 2020 hebben wij ons als doel gesteld om nog meer projecten op touw te zetten en ons hierbij vooral te richten op duurzaamheid, innovaties en procesoptimalisatie. Hiermee willen we een (klein) steentje bijdragen aan een toekomstbestendige wereld en wij denken dat ervaring op dit gebied nog interessanter en relevanter is voor de huidige generatie studenten.

Dus, kies jij ook voor een technische bijbaan? Onder Werken bij #DTB vind je meer informatie over de sollicitatieprocedure. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *