In februari 2018 is MAAK gestart met De Technische Bijbaan. #DTB biedt studenten de kans om ervaring op te doen in het verlengde van hun technische studie. Waarom studenten? Zij zijn enthousiast en gedreven in hun werk, brengen nieuwe ideeën het bedrijf in en ze vormen een nieuw dynamisch element binnen organisaties. 

Het begin

De Technische Bijbaan is een initiatief van MAAK Techniek. In 2014 opgericht door Jan Peter Kruiger. Namens MAAK werken 12 Maintenance Engineers – de Makers – voor verschillende opdrachtgevers in Groningen, Drenthe en Friesland. 

Tot eind 2017 een aanvraag binnen kwam met werk voor zes engineers. Zes van de twaalf makers op één opdracht? Risicovol. Ook het takenpakket leek niet helemaal te passen bij de kennis en ervaring van de makers. Belangrijk werk, dat wel. Maar met tijd, nauwkeurigheid en technisch inzicht kom je ver. Ons idee: deze opdracht is perfect voor studenten met interesse in techniek en motivatie om naast hun studie aan de slag te gaan in hun toekomstige werkveld. 

Nu bestaat het team van MAAK niet enkel uit de Makers, maar zijn ook meer dan 50 studenten aangesloten!  

#DTB

Omdat de studentenprojecten zo snel groeien, verdienen ze een eigen platform: De Technische Bijbaan. In het kort: #DTB. De naam kan niet duidelijker. Alleen.. die hashtag? Drie redenen: in veel opdrachten werken we met tags en tagnummers. DTB is gekoppeld (getagt) aan MAAK en op social media komt het ook van pas. 

"Met #DTB zetten we ons in voor meer interessante bijbanen in Noord-Nederland. Er zijn in Groningen goed aangeschreven technische opleidingen en er lopen zat slimme studenten rond. Om hen in het noorden te houden, laten we zien bij welke gave bedrijven zij later aan de slag kunnen! Dit doen we door studenten al tijdens hun studie te betrekken bij projecten op het gebied van innovatie, duurzaamheid, optimalisatie en data."
Celine de Weerdt
Recruiter

Zo werken wij

De Technische Bijbaan is gevestigd in Groningen, in hetzelfde kantoor als MAAK. Hier zijn ook flexplekken voor studenten om te werken en studeren. Voor onze projecten werken de studenten meestal op locatie bij de opdrachtgever. Op deze manier krijgen zij de meest volledige en directe ervaring. Studenten reizen naar locatie met openbaar vervoer of een #DTB auto. Zo blijven de werkdagen en -tijden flexibel. 

De Technische Bijbaan is bedoelt als baan naast de opleiding. Studie staat altijd voorop. Daarom worden de meeste opdrachten in teams uitgevoerd. Wat ook weer bijdraagt aan de flexibiliteit. Is een student een periode veel of volledig beschikbaar, dan hebben we ook daar passende projecten voor. 

Voor bedrijven

Geen student, maar wel op zoek naar één? Ga dan naar de bedrijven pagina.

Voor studenten

Ontdek aan welke gave projecten jij kunt werken.

Werken bij #DTB

Check hier hoe je kunt solliciteren.

Berichten

Hier vind je alle nieuwtjes en stellen we regelmatig een DTB'er voor.